Indukcinės kaitlentės: ką derėtų apie jas žinoti?

Visi, mėgstantys pasisukioti virtuvėje ir stebinti šeimos narius vis naujais kulinariniais šedevrais žino, kad svarbu ne tik talentas ir patirtis, dar svarbiau – tikrai gera ir kokybiška kaitlentė. Pagrindinės kaitlenčių rūšys yra dujinės ir elektrinės, o pastarosios skirstomos dar ir į indukcines. Ką derėtų žinoti apie šio tipo kaitlentes, jų priežiūrą ir galimus gedimus, kad, pavyzdžiui, kaitlentės stiklo keitimas liktų tik abstrakčia fraze, o ne realia gyvenimo situacija.

Kaitlentės stiklo keitimasTaigi, kas yra indukcija? Indukcija – tai elektromagnetinėmis jėgomis paremtas kaitinimo režimas, kuomet įkaista tik speciali zona. Šiluma kaitlentės paviršiuje generuojama tik toje zonoje, kur jutikliai užfiksuoja gaminimo indą. Karštis kaupiasi tik indo viduje ir tiesiai po juo, o likęs kaitlentės paviršius išlieka nepakitusios temperatūros. Dėl to gaminami produktai įkaista labai greitai – tai pats greičiausias ir efektyviausias gaminimo būdas.

Indukcinė kaitkentė yra itin saugi, kadangi jei ant jos nėra gaminimo indo – paviršius nekaista, taigi atsitiktinai kaitlentės tikrai neįjungsite. Taip pat beveik nėra rizikos nudegti, kadangi didžioji dalis kaitlentės paviršiaus išlieka šalta.

Svarbu ir tai, kad indukcinę kaitlentę ypač paprasta prižiūrėti. Išjungus kaitlentę ji sureaguoja iš karto ir ima vėsti, todėl verdamas skystis iš puodo neišbėgs. Jei kas nors ir išsipiltų, jaudintis tikrai neverta – ant šalto paviršiaus pridegti neįmanoma. Kaitlentę užtenka nušluostyti ir paviršius vėl taps švarus. Vienintelė išimtis, kuri gali pridaryti kaitlentei žalos – tai cukrus. Jei netyčia įvyktų taip, kad iš puodo ištekėtų ir ant įkaitusios kaitvietės patektų sirupo ar kito labai saldaus skysčio – skubėkite jį nuvalyti, kadangi jis labai greitai gali pažeisti kaitlentės paviršių ir sugadinti jį nepataisomai, kai vienintelė išeitis – kaitlentės stiklo keitimas.

Taip pat svarbu žinoti, kad ant daugumos indukcinių kaitlenčių galima gaminti tik joms pritaikytuose puoduose. Jokiu būdu negalima naudoti ketaus indų, kadangi bus sugadinti ir patys indai, ir kaitlentės paviršius. Prieš įsigydami kaitlentę pasidomėkite, ką rekomenduoja gamintojai. Neretai galima rinktis ir kombinuotą kaitlentę, kurios paviršius pritaikytas visų medžiagų indams.

Indukcinės kaitlentės yra saugios, leidžia gaminti greitai ir taupiai, o ir jų priežiūra nesudėtinga. Nepamirškite naudoti tinkamų indų ir galėsite ilgus metus džiaugtis puikiu buities prietaisu.

Administratorius